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Gala Tumb

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Baltic Fire

Variety:
Baltic Fire
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption predominantly firm cooking
Tuber set:
medium
Maturity:
early maincrop
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1 in Prüfung
Resistance to potato wart disease:
Pathotyp 1 in Prüfung
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
medium
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
high to very high
Marketable yield:
high
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
light yellow
After cooking blackening:
very low
Skin colour:
red
Colour of flowers:
red-violet
Long-term storage:
gut
Storage behaviour:
gutes Lagerverhalten durch ausgeprägte Keimruhe
Description text:
Baltic Fire ist eine mittelfrühe Speisekartoffel mit einer roten Schale. Dabei kombiniert Baltic Fire formschöne mittelgroßfallende Knollen mit einem hohen Ertragspotential. Eine hellgelbe Fleischfarbe sowie eine geringe Neigung zur Kochverfärbung unterstreichen den guten Speisewert. Mit einem Stärkegehalt von etwa 13% ist Baltic Fire dem Kochtyp vorwiegend festkochend zuzuordnen. zügiger Aufgang und verhaltene Jugendentwicklung rote Blüte, mittlere Blühintensität
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, mashed potatoes, horn-shaped / colourful potatoes, potato soup
pdf:
special features:
resistance to blackening after cooking, resistant to rot