Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Baltic Rose N

Variety:
Baltic Rose N
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption predominantly firm cooking
Tuber set:
high
Maturity:
early maincrop
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
low
Susceptability to discolouration:
low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high
Marketable yield:
high
Susceptability to mechanical damage:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
dark yellow
Deficiencies in taste:
very low
After cooking blackening:
low
Skin colour:
red
Growth habit:
erect
Colour of flowers:
red-violet
Storage behaviour:
gut
Description text:
Als mittelfrühe Speisekartoffel vereint Baltic Rose einen hohen Ertrag mit hervorragender Speisequalität. Eine tiefgelbe Fleischfarbe sowie geringe Koch- und Rohverfärbung sind kennzeichnend für unsere rotschalige Neuzulassung. Baltic Rose sticht durch ihre intensiv rote und glatte Schale hervor. Ihre ovalen Knollen besitzen eine äußerst stabile Form und sind gleichmäßig sortiert. Ein Stärkegehalt von 13% macht Baltic Rose zu einem vorwiegend festkochenden Kochtyp - aber auch eine Verarbeitung zu Salat ist problemlos möglich. Eine geringe Neigung zur Schwarzfleckigkeit und eine hohe Virusresistenz sind ebenfalls Merkmale von Baltic Rose und sorgen für ein robustes Auftreten in der Kartoffelproduktion. mittlere bis schnelle Jugendentwicklung, Staude hoch, rotviolette Blütenfarbe, Blütenhäufigkeit mittel bis hoch gute Lagerfähigkeit, lange Keimruhe
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, roasted potatoes, potato salad, potato soup
pdf:
special features:
resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease