Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Lipstick

Variety:
Lipstick
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption specialities predominantly firm cooking allotment garden
Tuber set:
medium
Maturity:
early maincrop
Susceptibility to potato virus Y:
medium
Susceptibility to rhizoctonia:
medium
Susceptibility to black leg:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
medium
Tuber yield:
medium
Skin texture:
smooth
tuber shape:
round
Flesh colour:
red or pink
Skin colour:
red
Description text:
Lipstick ist eine vorwiegend festkochende Speisekartoffel mit roter Fleischfarbe. Abgesehen von der roten Fleischfarbe und dem erhöhten Gehalt an gesund-heitsfördernden Antioxydantien handelt es sich bei Lipstick um eine reguläre Speisekartoffel, die auch dem eher bodenständigen Genießer munden wird. Lipstick mag gut gedüngten Boden. Die Reifezeit ist mittelfrüh. Eine Veräglichkeit gegenüber Metribuzin ist gegeben. Anmerkungen/Hinweise: Lipstick entspringt dem Zuchtprogamm der Oregan State University in den U.S.A.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, roasted potatoes, baked potatoes, potato pancake, horn-shaped / colourful potatoes, potato salad
pdf: