Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Purple Pelisse

Variety:
Purple Pelisse
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
small packing consumption specialities predominantly firm cooking allotment garden
Tuber set:
medium
Maturity:
second early
Susceptability to discolouration:
medium
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
medium
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
low to medium
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
medium
Marketable yield:
high
Skin texture:
smooth
tuber shape:
horn-shaped
Flesh colour:
blue
Skin colour:
blue
Description text:
Als vorwiegend festkochender Fingerling mit hervorragendem Geschmack und beständig blauer Fleischfarbe ermöglicht Purple Pelisse den Farbtupfer in der modernen Küche. Der hohe Gesundheitswert ist begründet im überdurchschnittlich hohen Gehalt an Anthocyanen mit antioxydativer Wirkung. Ein Muss für gesundheitsbewusste Küchen-Avantgardisten mit grünem Daumen. Purple Pelisse ist dankbar für ausreichende Düngergaben und setzt diese regelmäßig in Ertrag um. Wachstumsrisse und Durchwuchs kommen praktisch nicht vor. Die Reifezeit ist mittelfrüh. Eine Verträglichkeit gegenüber Metribuzin ist gegeben. Anmerkungen: Züchterin ist Frau Dr. Isabel Vales von der Oregon State University in den U.S.A.
possible uses in kitchen:
jacked potatoes, roasted potatoes, potato wedges, potato pancake, mashed potatoes, horn-shaped / colourful potatoes
pdf: