Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Mia NN

Variety:
Mia NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption predominantly firm cooking
Tuber set:
medium
Maturity:
second early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1, Ro4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
very low
Susceptability to discolouration:
very low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
high
Marketable yield:
high
Susceptability to mechanical damage:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
dark yellow
After cooking blackening:
very low
Skin colour:
yellow
Growth habit:
erect
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gut
Description text:
Mia ist eine hochertragreiche frühe Speisekartoffel. Ihre mittel- bis großfallenden rundovalen Knollen sind sehr gut sortiert und sorgen für ein schönes äußeres Erscheinungsbild. Eine glatte gelbe Schale und eine stabile Knollenform unterstreichen ihre gute Optik. Neben ihren äußeren Vorzügen punktet Mia mit einer sehr geringen Kochdunklung und Rohverfärbung sowie der gelben Fleischfarbe. Mia besitzt den Kochtyp B bei einem Stärkegehalt von 11%. In der Vegetation zeichnet sich Mia durch eine rasche Jugendentwicklung aus und beweist mit ihrer sehr geringen Neigung zur Schwarzfleckigkeit ihre Robustheit in der Ernte und bei der anschließenden Lagerung. mittlere Jugendentwicklung, Staude hoch, weiße Blütenfarbe, Blütenhäufigkeit mittel gute Lagerfähigkeit, mittlere Keimruhe
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, roasted potatoes, potato wedges, potato pancake, potato soup
pdf:
special features:
resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistance to potato wart disease