Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Paroli N

Variety:
Paroli N
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption predominantly firm cooking
Tuber set:
medium
Maturity:
first early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high
Marketable yield:
high
Dormancy:
medium
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
yellow
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Description text:
Paroli ist eine sehr frühe, ertragreiche und vorwiegend fest kochende Speisesorte. Sie ist besonders als Vorkeimsorte geeignet und bringt früh vermarktungsfähige Ware. Paroli ist mit ihrer rundovalen bis ovalen Knollenform, der glatten bis leicht genetzten Schale und den flachen Augen eine attraktive Speisekartoffel. Die Fleischfarbe ist gelb. Der durchschnittliche Stärkegehalt liegt bei 12%.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes
pdf:
special features:
resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistant to scab, resistance to potato wart disease