Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Samson NN

Variety:
Samson NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type A - firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption firm cooking predominantly firm cooking
Tuber set:
medium
Maturity:
early maincrop
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1, Ro5
Susceptability to second growth:
low
Susceptability to growth cracks:
low
Susceptability to bruising:
low
Susceptibility to potato virus Y:
medium
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
medium
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high
Marketable yield:
high
Susceptability to mechanical damage:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
round
Flesh colour:
light yellow
Skin colour:
red
Colour of flowers:
red-violet
Storage behaviour:
gute Lagereignung
Dormancy:
schneller Aufgang
Description text:
Samson ist eine mittelfrühe, rotschalige Speisekartoffel, Kochtyp A-B, mit geringer Rohverfärbung. festkochend, guter Geschmack, Stärkegehalt ca. 12,0 – 15,0 % Schneller Aufgang und zügige Jugendentwicklung, mittelhohe Staude, aufrechter Wuchs, rotviolette Blütenfarbe, mittlere Blütenhäufigkeit, gutes Lagerverhalten bei guter Keimruhe. Anmerkung: Geringe Empfindlichkeit gegenüber Beschädigungen und sehr geringe Neigung zu Schwarzfleckigkeit.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, roasted potatoes
pdf:
special features:
resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to scab