Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Privileg N

Variety:
Privileg N
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
convenience french fries consumption predominantly firm cooking
Tuber set:
low to medium
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1
Susceptability to discolouration:
very low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
medium to high
Skin texture:
net like pattern
Eye depth:
shallow
tuber shape:
long oval
Flesh colour:
light yellow
After cooking blackening:
very low
Colour of flowers:
red-violet
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Peivileg ist eine mittelfrühe, ertragreiche Pommes frites Sorte, die aufgrund ausgezeichneter Speisequalitäten auch als vorwiegend fest kochende Speisesorte zu empfehlen ist. 2. Gebrauchswert Privileg ist eine Pommes frites Kartoffel mit sehr guten Speisewerten. Bei sehr geringer Kochdunkelung und Rohverfärbung ist die Sorte eine Bereicherung für den Convenient Food Bereich. Der durchschnittliche Stärkegehalt liegt bei 16%.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, baked potatoes, potato wedges, potato pancake, potato gratin, homemade french fries
special features:
treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases, resistant to scab