Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Mascha

Variety:
Mascha
Cooking type:
cooking type A - firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption firm cooking
Tuber set:
medium
Maturity:
first early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1,4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Tuber yield:
medium to high
Marketable yield:
high
Dormancy:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
long oval
Flesh colour:
dark yellow
After cooking blackening:
very low
Skin colour:
yellow
Storage behaviour:
gut
Suitability for washing:
sehr gut
Description text:
Sehr frühe Reifezeit · Mittlere bis hohe Erträge, bei einem mittleren Knollenansatz · tiefgelbe Fleischfarbe, mit sehr gutem Geschmack · ovale bis langovale Knollen · sehr schöne, glatte Schale mit flachen Augen, mit sehr guter Wascheignung · sehr geringe Kochnachdunkelung · geringe Keimfreudigkeit – gute Lagerfähigkeit
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, potato salad
pdf:
special features:
washable, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease