Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Tessa NN

Variety:
Tessa NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type C - mealy
Recommended purpose of usage:
french fries consumption dry products mealy cooking
Tuber set:
medium
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, 4
Susceptability to bruising:
very low
Susceptability to discolouration:
very low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
very low
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
medium to high
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Growth habit:
erect to semi erect
Storage behaviour:
gute Lagerfähigkeit
Description text:
1.Verwendungszweck Tessa ist einemittelfrühe (Reifezeit 4),mehlig kochendeSpeisekartoffel,KochtypB-C,mit Verarbeitungseignung für Pommes frites und Trockenspeisekartoffel. Tessa zeigt eine geringe Neigung zur Schwarzfleckigkeit. Tessa ist eine großfallende Sorte mit einer hellgelben Fleischfarbe. Mit einer sehr geringen Rohverfärbung und Kochdunkelung, einer hohen Qualitätsstabilität und einemgutenGeschmack ist Tessa eine vielseitig nutzbare Sorte. Der Stärkegehalt liegt bei ca. 15%. 2.Speisewert mehlig kochend (KochtypB-C), sehr geringeRohverfärbung und sehr geringe Verfärbung nach demKochen, sehr guterGeschmack
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, potato pancake, mashed potatoes, homemade french fries, homemade potato dumplings, potato soup
pdf:
special features:
washable, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases