Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Troja NN

Variety:
Troja NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type C - mealy
Recommended purpose of usage:
consumption dry products mealy cooking
Tuber set:
medium
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Susceptability to bruising:
medium to high
Susceptability to discolouration:
very low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
high
Dormancy:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
very shallow
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
yellow
After cooking blackening:
very low
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, mittlere bis lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck TROJA ist eine mittelspäte, ertragreiche, mehlig kochende Speisesorte mit empfehlenswerten Speisequalitäten und Eignung für die Erzeugung von Trockenspeisekartoffel Produkten. 2. Gebrauchswert Die gelben Knollen weisen eine sehr geringe Neigung zur Rohverfärbung und Kochdunkelung auf. Im häuslichen Gebrauch ist TROJA als stabil mehlig kochende Sorte immer eine gute Wahl. Mit einem durchschnittlichen Stärkegehalt von 18% bietet die Sorte bei der Trockenkartoffelherstellung eine hohe Produktausbeute.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, potato pancake, mashed potatoes, homemade potato dumplings, potato soup
pdf:
special features:
washable, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases