Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Penni NN

Variety:
Penni NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
convenience consumption specialities predominantly firm cooking
Tuber set:
very high
Maturity:
second early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
low to medium
Susceptability to discolouration:
very low to low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
medium
Dormancy:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
yellow
After cooking blackening:
very low to low
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck PENNI ist eine klein fallende, frühe, vorwiegend fest kochende Spezialsorte mit ausgezeichnetem Speisewert. 2. Speisewert Die gelben Knollen empfehlen sich aufgrund ihrer Größe, der außerordentlich geringen Neigung zur Rohverfärbung und Kochdunkelung für die Erzeugung von Halbfertigprodukten, insbesondere für die so genannten „Baby“-Kartoffeln. Im häuslichen Gebrauch wird auch der Geschmack der Neuzüchtung überzeugen. Der Stärkegehalt beträgt durchschnittlich 14%.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, potato pancake
pdf:
special features:
tuberisation type, washable, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease