Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Birgit NN

Variety:
Birgit NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
organic small packing consumption dry products predominantly firm cooking allotment garden
Tuber set:
high
Maturity:
early maincrop
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Susceptability to bruising:
very low to low
Susceptability to discolouration:
very low to low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
very low to low
Susceptibility to rhizoctonia:
low to medium
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high to very high
Dormancy:
low
Skin texture:
smooth
tuber shape:
oval
Flesh colour:
dark yellow
Skin colour:
red
Colour of flowers:
hellrot
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck: Birgit ist eine mittelfrühe, rotschalige, vorwiegend fest kochende Speisesorte mit mittlerem bis hohem Knollenansatz. Birgit verfügt neben sehr guten Speisewerten zusätzlich über eine sehr gute Troka-Eignung. 2. Speisewert: Die tiefgelben Knollen empfehlen sich aufgrund ihrer Beschaffenheit und Größe sowie durch die außerordentlich geringe Neigung zu Rohverfärbung und Kochdunkelung auch für Halbfertigprodukte. Stärkegehalt durchschnittlich 14,2 %.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, potato wedges, potato pancake, potato gratin, potato salad
pdf:
special features:
tuberisation type, washable, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistant to scab