Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Mungo NN

Variety:
Mungo NN
Foto:
 
Cooking type:
no cooking type
Recommended purpose of usage:
starch
Tuber set:
high
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 3, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to discolouration:
low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
high
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
medium
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
low to medium
Susceptibility to internal rust spots:
very low to low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
medium to high
Starch content:
very high
Starch yield:
very high
Dormancy:
low to medium
Skin texture:
rough
Eye depth:
shallow to medium
tuber shape:
oval
Flesh colour:
white
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gute Lagerfähigkeit, mittlere bis lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck: Mungo ist eine mittelfrühe Wirtschaftssorte zur Gewinnung von Kartoffelstärke. Mit ihren Resistenzen gegenüber Ro1, Ro3-5 und Krebs D1 kann die Sorte auf betreffen-den Befallsflächen angebaut werden. 2. Industriewert: Stärkeertrag sehr hoch, Stärkegehalt sehr hoch, durchschnittlich 21,6 %
pdf:
special features:
tuberisation type, treatment-free storage, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to scab, resistance to potato wart disease