Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Kiebitz NN

Variety:
Kiebitz NN
Foto:
 
Cooking type:
no cooking type
Recommended purpose of usage:
chips crisps
Tuber set:
medium
Maturity:
second early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
high
Susceptability to discolouration:
low to medium
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium
Susceptibility to potato virus Y:
low to medium
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
medium
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
medium
Dormancy:
very low
Skin texture:
net like pattern
Eye depth:
medium
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
yellow
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
red-violet
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, sehr lange Keimruhe
Description text:
1.Verwendungszweck Kiebitz ist eine frühe bis mittelfrühe Chipssorte mit besonders hoher Qualitätsstabilität für die Chipsherstellung. Sehr gute Verarbeitungseignung sowohl direkt nach der Ernte aber auch nach Langzeitlagerung bei bis zu 4°C . 2. Speisewert Chipskartoffel, Stärkegehalt durchschnittlich19%
pdf:
special features:
low-temperature storage, treatment-free storage, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases, resistant to scab, resistance to potato wart disease