Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Soraya

Variety:
Soraya
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
organic convenience consumption specialities predominantly firm cooking peeling
Tuber set:
medium to high
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Susceptability to bruising:
very low
Susceptability to discolouration:
very low to low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low to medium
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
very low
Susceptibility to black leg:
very low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
very low
Tuber yield:
very high
Dormancy:
low
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
yellow
After cooking blackening:
very low
Skin colour:
yellow
Growth habit:
semi erect to spreading
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, mittlere bis lange Keimruhe
Description text:
1.Verwendungszweck Mit Soraya wählen Sie eine Sorte, die der Kartoffel abnehmenden Hand eine universelle Nutzung und Vermarktung ermöglicht. Soraya ist eine hoch ertragreiche, vorwiegend fest kochende Speisekartoffel (Kochtyp B) in der mittelfrühen Reifegruppe. Sie bildet rundovale bis ovale Knollen mit glatter, heller Schale und flachenAugen. Soraya ist damit äußerlich sehr attraktiv und bestens geeignet für die Vermarktung als Packkartoffel im Premiumsegment. Darüber hinaus besitzt sie beste innere Werte. Mit ihrer gelben Fleischfarbe und hohen Farbstabilität empfiehlt sich Soraya als Qualitätsspeisekartoffel mit Extraeignung für den Einsatz in der Gastronomie, für die Herstellung von Convenienceprodukten sowie für die Schälung. 2. Speisewert: vorwiegend fest kochend (Kochtyp B), äußerst geringe Rohverfärbung und sehr geringeVerfärbung nach dem Kochen, guter Geschmack, Stärkegehaltum11%
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, roasted potatoes, baked potatoes, potato wedges, potato pancake, potato gratin, mashed potatoes
pdf:
special features:
resistance to dry weather periods, washable, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases, resistant to scab