Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Birte NN

Variety:
Birte NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
convenience consumption predominantly firm cooking peeling
Tuber set:
medium to high
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Susceptability to bruising:
very low
Susceptability to discolouration:
very low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium to high
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
very low
Susceptibility to black leg:
very low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
medium to high
Dormancy:
medium
Skin texture:
smooth to net like pattern
Eye depth:
shallow
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
dark yellow
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
very good
Description text:
1. Verwendungszweck Birte ist eine vorwiegend fest kochende Speisekartoffel, Kochtyp B, der frühen Reifegruppe. Als Qualitätsspeisekartoffel vereint Birte eine außerordentlich geringe Neigung zu Rohverfärbung, Schwarzfleckigkeit und Kochdunkelung mit einer tiefgelben Fleischfarbe und einem sehr guten Geschmack. Birte empfiehlt sich so für einen vielseitigen Einsatz in der Kartoffelveredlung und in der Speisekartoffelvermarktung. 2. Speisewert vorwiegend fest kochend (Kochtyp B), äußerst geringe bis keine Rohverfärbung und sehr geringe Verfärbung nach dem Kochen, sehr guter Geschmack, Stärkegehalt ca. 12 %, hervorragend für die Schälung geeignet
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, potato wedges, potato pancake, potato gratin, potato salad
pdf:
special features:
treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistant to scab