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Gala Tumb

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Borwina NN

Variety:
Borwina NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
consumption predominantly firm cooking allotment garden
Tuber set:
medium
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Susceptability to bruising:
low
Susceptability to discolouration:
low to medium
Susceptibility to potato leafroll virus:
very low
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high
Dormancy:
medium
Skin texture:
smooth to net like pattern
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
yellow
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
hellrot
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, mittlere bis lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Die Sorte Borwina ist eine hochertragreiche vorwiegend festkochende Speisekartoffel der sehr frühen Reifegruppe. Sie ist eine der frühreifsten und formschönsten Sorten des gesamten Kartoffelsortiments, die hervorragende Qualitäts- und Resistenzeigenschaften besitzt. Aufgrund ihrer sehr frühen Abreife können Handel und Verbraucher frühzeitig mit hochwertigen Speisekartoffeln beliefert werden. 2. Speisewert Vorwiegend festkochend (Kochtyp B), sehr geringe Neigung zur Kochverfärbung, guter Geschmack, Stärkegehalt 12-13%
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, potato wedges, potato pancake, potato gratin, mashed potatoes, potato salad
pdf:
special features:
resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistant to scab