Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

We speak one language

tl_files/norika-standard/layout/images_international/Aufsteller_english_eine Spache_small.png

Tucan NN

Variety:
Tucan NN
Foto:
 
Cooking type:
no cooking type
Recommended purpose of usage:
chips crisps
Tuber set:
low to medium
Maturity:
second early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptibility to potato leafroll virus:
very low
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
very low
Susceptibility to internal rust spots:
medium
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
medium to high
Skin texture:
smooth to net like pattern
Eye depth:
medium
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
light yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gute Lagerfähigkeit, mittlere bis lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Tucan ist eine ertragreicheWirtschaftskartoffel der frühen Reifegruppe mit Eignung zur Chipsherstellung. Frühzeitiger Knollenansatz - verbunden mit zügigem Größenwachstum der Knollen - ist eine wichtige Voraussetzung für die Produktion früh vermarktungsfähiger Rohware für dieVerarbeitung.
pdf:
special features:
low-temperature storage, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease