Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Gala NN

Variety:
Gala NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type B - predominantly firm cooking
Recommended purpose of usage:
organic convenience small packing consumption predominantly firm cooking peeling allotment garden
Tuber set:
high
Maturity:
second early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
low
Susceptability to discolouration:
low
Susceptibility to potato leafroll virus:
medium to high
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
very high
Dormancy:
medium
Skin texture:
smooth to net like pattern
Eye depth:
shallow
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
yellow
Skin colour:
yellow
Growth habit:
semi erect
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit, mittlere Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Gala ist eine frühreife hochertragreiche Speisekartoffel mit einem hohen Marktwareanteil formschöner Knollen und damit prädestiniert für den Abpackbereich. Die gute Speisequalität von Gala bleibt auch während der Lagerung erhalten. Die relativ geringe Neigung zu Rohverfärbung und Schwarzfleckigkeit sowie die rundovale bis ovale Knollenform in Verbindung mit flachen Augen bieten beste Voraussetzungen für eine sehr gute Eignung zur maschinellen Schälung. 2. Speisewert Vorwiegend fest kochend (Kochtyp B), sehr geringe Neigung zur Kochverfärbung, guter Geschmack
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, baked potatoes, potato wedges, potato pancake
pdf:
special features:
tuberisation type, washable, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to mechanical damage, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease