Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Bonus NN

Variety:
Bonus NN
Foto:
 
Cooking type:
no cooking type
Recommended purpose of usage:
chips crisps dry products
Maturity:
first early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to bruising:
medium to high
Susceptability to discolouration:
low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low to medium
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
medium to high
Dormancy:
low to medium
Skin texture:
net like pattern
Eye depth:
medium
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
light yellow
Growth habit:
semi erect
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gute Lagerfähigkeit
Description text:
1. Verwendungszweck Bonus ist eine Veredlungskartoffelsorte mit einer sehr frühen Reifezeit. Mit einem geringen Gehalt an reduzierenden Zuckern, einem Stärkegehalt von 16% und einer geringen Neigung zur Kochverfärbung ist sie hervorragend für die Produktion von Chips und Trockenspeisekartoffeln geeignet. Durch den Anbau von Bonus, besonders auch unter Folie, können deutlich früher als bisher Chips und Trockenkartoffelerzeugnisse aus einheimischer Ware hergestellt werden.
pdf:
special features:
low-temperature storage, treatment-free storage, resistance to raw discolouration, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease