Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Kormoran NN

Variety:
Kormoran NN
Foto:
 
Cooking type:
no cooking type
Recommended purpose of usage:
starch
Tuber set:
medium to high
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, Ro 4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptability to discolouration:
low to medium
Susceptibility to potato leafroll virus:
very low
Susceptibility to potato virus Y:
low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
medium
Susceptibility to tuber blight:
low to medium
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
medium
Tuber yield:
high
Starch content:
very high
Dormancy:
low to medium
Skin texture:
net like pattern
Eye depth:
shallow to medium
tuber shape:
oval
Flesh colour:
light yellow
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gute Lagereignung, lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Die Sorte Kormoran ist eine hochertragreiche Stärkekartoffel der mittelspäten Reifegruppe, die eine relativ frühe Abreife für diese Reifegruppe aufweist. Kormoran zeichnet sich durch sehr hohe Stärkegehalte aus. Aufgrund der relativ flachen Augenlage, der nur leicht genetzten Schale und einer ausgeglichenen Sortierung werden die Erdbeimengungen beim Erntegut minimiert.
pdf:
special features:
resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistance to potato wart disease