Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Bernadette

Variety:
Bernadette
Cooking type:
cooking type A - firm cooking
Recommended purpose of usage:
convenience consumption firm cooking
Maturity:
early maincrop
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1,4
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to black leg:
medium
Susceptibility to foliage blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low
Tuber yield:
high
Skin texture:
smooth
Eye depth:
shallow
tuber shape:
long oval
Flesh colour:
yellow
Skin colour:
yellow
Storage behaviour:
sehr gute Lagerfähigkeit bei guter Keimruhe bis ins Frühjahr
Description text:
- BERNADETTE - • frühe mittelfrühe Speisesorte mit Salateignung • formschöne, lang - langovale Knollen mit flachen Augen • gelbe Fleischfarbe • gute Beschädigungstoleranz • trockenhold • geringe Neigung zur Eisenfleckigkeit • sehr gute Lagerfähigkeit bei guter Keimruhe bis ins Frühjahr
possible uses in kitchen:
roasted potatoes, potato gratin, potato salad
pdf:
special features:
resistance to dry weather periods, washable, resistance to nematodes Ro, resistant to virus diseases, resistant to scab