Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Salome NN

Variety:
Salome NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type A - firm cooking
Recommended purpose of usage:
organic convenience small packing consumption firm cooking peeling allotment garden
Tuber set:
medium to high
Maturity:
first early
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro 1, 4
Susceptability to bruising:
very low
Susceptability to discolouration:
very low to low
Susceptibility to potato leafroll virus:
low
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
very low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
low
Susceptibility to tuber blight:
medium
Susceptibility to internal rust spots:
very low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
high
Dormancy:
very low to low
Skin texture:
smooth to net like pattern
Eye depth:
shallow
tuber shape:
oval
Flesh colour:
yellow
After cooking blackening:
low
Skin colour:
yellow
Growth habit:
semi erect
Colour of flowers:
white
Storage behaviour:
gute Lagereignung, sehr lange Keimruhe
Description text:
1. Verwendungszweck Salome ist eine sehr frühe, formschöne, festkochende Speise- und Salatkartoffel mit einem hervorragenden Genusswert. Sie eignet sich ebenfalls sehr gut für die industrielle Herstellung von Kartoffelsalaten. Salome kann nicht nur als Vorkeimsorte, sondern auch als Anschlusssorte zur frühen Reifegruppe angebaut und vermarktet werden. Die ausgezeichnete Speisequalität und die Eigenschaft des „Festkochens" bleiben auch während der Lagerung erhalten. Salome besitzt eine gute Eignung für die maschinelle Schälung und ist gut waschbar. 2. Speisewert Festkochend (Kochtyp A/B), geringe Verfärbung nach dem Kochen, sehr guter Geschmack
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, jacked potatoes, roasted potatoes, potato pancake, potato gratin, mashed potatoes, potato salad
pdf:
special features:
resistant to virus diseases, resistant to scab