Soraya Tumb

Gala Tumb

Kiebitz Tumb

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Karlena NN

Variety:
Karlena NN
Foto:
 
Cooking type:
cooking type C - mealy
Recommended purpose of usage:
organic chips crisps consumption starch dry products mealy cooking allotment garden
Resistance to potato cyst nematodes:
Ro1, Ro4
Resistance to potato wart disease:
D1
Susceptibility to potato leafroll virus:
very low to low
Susceptibility to potato virus Y:
very low
Susceptibility to rhizoctonia:
low
Susceptibility to black leg:
low
Susceptibility to foliage blight:
low to medium
Susceptibility to tuber blight:
low
Susceptibility to internal rust spots:
low
Susceptibility to common scab:
low to medium
Tuber yield:
medium to high
Dormancy:
low to medium
Skin texture:
net like pattern
Eye depth:
shallow to medium
tuber shape:
round oval
Flesh colour:
light yellow
After cooking blackening:
low
Skin colour:
yellow
Colour of flowers:
light red-violet
Storage behaviour:
Sehr gute Lagerfähigkeit bei mittlerer bis langer Keimruhe
Description text:
Die Sorte Karlena ist eine frühe mehlig kochende Speisekartoffel mit einer umfassenden Eignung für viele Veredlungsproduckte. Sie verfügt über eine hervorragende Chipseignung, eignet sich sehr gut zur Herstellung von Trockenproducken und ist eine ausgezeichnete Püreekratoffel. Karlena empfielt sich als Stärkekartoffel für den frühen Kampagnebeginn.
possible uses in kitchen:
boiled potatoes, mashed potatoes, homemade potato dumplings, potato soup
special features:
treatment-free storage, resistance to blackening after cooking, resistance to nematodes Ro, resistant to rot, resistant to virus diseases, resistant to scab, resistance to potato wart disease